Bialetti je najväčší svetový výrobca domácich kávovarov.
V roku 1933 spoločnosť Bialetti vyrobila prvý varič espressa Moka Express - jednoduchý, ale vynikajúci spôsob prípravy kávy. Teraz sa odhaduje, že niekde v regióne sa každý deň vyrobí 150 miliónov šálok kávy pomocou tohto dizajnu kávovaru.
Telo vyrobené z vysoko kvalitnej hliníkovej zliatiny
Vyrobené v Taliansku
Bakelitová rukoväť, ktorá zostáva chladná
Bezpečnostný ventil
Kompatibilné s varnou doskou
Ergonomicky navrhnuté
Ručné umývanie iba v teplej vode
1 šálka = cca. 60 ml kávy espresso
NEVHODNÉ NA INDUKČNÚ VARNÚ DOSKU.
Technika
Dolnú komoru naplňte studenou vodou tesne pod ventilom. Vložte lievik a naplňte ho mletým espressom (netlačte). Odstráňte všetku kávovú usadeninu na okraji lievika. Hornú časť kávovaru pevne priskrutkujte k základni. Nepoužívajte rukoväť ako páku. Nastavte veľkosť horáka, aby sa zmestil na dno hrnca. Pri plynovej varnej doske sa uistite, že plameň nie je väčší ako dno kávovaru. Plameň by nemal prichádzať po stranách dna. Dajte kávovar na varnú dosku, kým voda nezovrie a zo stredového stĺpika nezačne vytekať káva. Počas tohto procesu zaznie zvuk žblkotania. Keď je horná časť hrnca plná kávy, odstavte ju zo sporáka. Pred nalievaním kávy ju rozmiešajte v hornej komore malou lyžičkou, aby sa vyrovnali všetky rôzne vrstvy kávy, aby ste dosiahli optimálnu chuť.
Čistenie
Umyť ručne teplou vodou. Dôkladne osušte utierkou. Produkt nezmontujte, kým nie sú všetky diely úplne suché, aby ste zabránili oxidácii. Nepoužívajte mydlo ani saponát. Nepoužívať v umývačke riadu. Nepoužívajte oceľovú drátenku alebo iné brúsne prostriedky.
Odporúčania
Kávu mletú používajte špeciálne pre kávovar Moka. Nepoužívajte príliš jemnú mletú kávu. Pravidelne kontrolujte opotrebovanie lievika, filtračnej dosky a podložky. Časom bude možno potrebné ich vymeniť. Kávovar nikdy nepoužívajte bez vody. Nikdy nepoužívajte iné prísady ako mletú kávu (napr. Čaje, kakaový prášok alebo instantnú kávu), pretože by to upchalo filtračnú dosku. Ak je príliš vysoká teplota, káva môže mať spálenú chuť. Získanie optimálnej teploty na varenie môže vyžadovať určité pokusy a omyly. Kávu skladujte vo vzduchotesnej nádobe, mimo dosahu slnečného žiarenia. Pre najlepšiu chuť kávy používajte filtrovanú vodu.
Značka: | BIALETTI |
Nový komentár